Samsung, Canlı Çeviri Özelliğini WhatsApp Aramalarına Getirecek! Yapay Zekâ, Arama Sırasında Çeviri Yapabilecek

Samsung, şubat ayında duyurduğu Galaxy S24 serisiyle birlikte yapay zekâ özelliklerini cihazlarına getirmişti. “Galaxy AI” ismini alan bu özellikler, telefonların her bir yanına yapay zekâyı entegre ediyordu. Bunlar arasında daire içine alarak arama, web sayfalarını özetleme, gelişmiş fotoğraf düzenleme, canlı çeviri gibi birçok yararlı işlev vardı.

Şimdi ise Galaxy AI ile telefonlara yepyeni bir özellik daha ekleneceği görüldü. Teknoloji devi, birkaç gün önce canlı çevirinin üçüncü taraf uygulamalara geleceğini belirtmişti. Sızıntılarıyla tanınan Ice Universe, bunun sayesinde özelliğin WhatsApp ile uyumlu olacağını öne sürdü.

WhatsApp aramalarına gerçek zamanlı çeviri gelecek

*Samsung’un canlı çevirinin nasıl çalıştığını gösteren videosu.

Canlı çeviri özelliği, sesli aramalara gerçek zamanlı bir şekilde çeviri getiriyordu. Böylece yapay zekâ sayesinde dil bariyerinin kaldırılması ve farklı dillerden konuşan kişilerin kolayca iletişim kurması sağlanıyordu.

WhatsApp ile uyumlu olması, WhatsApp aramalarında da yer alabileceğini gösteriyor. Yani kullanıcılar, aramalar sırasında canlı çeviri özelliğini kullanabilecekler. Dünya çapında milyonlarca insanın aramalar için WhatsApp’ı tercih ettiğini düşündüğümüzde ciddi anlamda yararlı olabileceğini söyleyebiliriz.

Henüz resmî bir açıklama olmadığını tekrar belirtelim. Ancak WhatsApp entegrasyonunun 10 Temmuz’da düzenlenecek, yeni katlanabilir telefonların tanıtılacağı Galaxy Unpacked’de duyurulma ihtimali var. Özellik, OneUI 6.1.1 ile kullanıcılara sunulabilir. Tabii ki WhatsApp dışında Google Meet gibi diğer uygulamalara geldiğini de görebiliriz. Resmî duyurusu geldiğinde daha fazla detay öğreneceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir